divendres, 27 de febrer de 2009

VISITA A L'EXPOSICIO DE LA PEDRERA. EL MESTRE MOMPOU

"El Mestre Josep Mompou, (que no s'ha de confondre amb Frederic Mompou que era músic) va néixer a Vic al 1888, i va morir el 1968. Forma part d'aquèlla generació d'artistes que, tot i representar una etapa important i significativa de la pintura catalana dels anys vint i trenta, resulten encara força desconeguts per bona part del gran públic.
Josep Mompou encarna l'evolució de la pintura noucentista cap a un figurativisme depurat, hereu del fauvisme, com el que s'imposà a Europa a finals del primer terç del segle xx. Membre de l'anomenada "generació del 17" Mompou forma part del grup dels Evolucionistes-actiu a Barcelona entre 1918 i 1932, que es caracteritzà per la superació de l'idealisme mediterranista del Noucentisme i la defensa d'un art antiacadèmic marcat per l'arcaisme. "
Aquesta és l'introducció( fragment) a la presentació del pintor, que fa L'Obra Social de Caixa Catalunya.
Els usuaris del taller d'art i pintura de l'AVCV, van dedicar aquest propassat dilluns a fer la classe d'art visitant l'exposició de Mompou, val a dir que van entendre més coses veient les pintures i comentant els quadres que varies sessions al taller. Creiem que la visita va ser molt positiva. Per tant, recomanem obertament a tohom que la visiti. També vàrem parlar de visitar pel mes de març o abril l'exposicio que es farà al MNAC, sobre Sorolla, el pintor de la llum. I també la propera de Caixa Forum sobre el gran pintor Mir.
També ens hem anotat allò que era important ,de'n Mompou: " De la mateixa manera que és indiscutible que el pintor ha de dominar l'ofici, l'ofici no ha d'ofegar el temperament del pintor " Josep Mompou.
Foto Sbarrau. AVCVFINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.