dissabte, 5 de gener del 2008

NIT DE REIS LA NIT MAGICA


Els reis Mags, el pare Noël i les joguines
Per Salvador Barrau (foto: Pessebre gegant a Saragossa 2006) sbv

Voldria que compartissiu amb mi que els reis Mags, i el pare Noël són gent mágica i molt intel.ligents, no en tinguem cap dubte! Perquè la seva màgia fa que cap nen es quedi sense joguines, i que aquesta nit sigui la més mágica de totes, la més esperada i estimada.

El reis Mags i pare Nöel, saben posar al sac i a l’arbre de Nadal les joguines que han de fer feliços els nens, i que alhora, serán els seus companys de joc durant molts anys si el gos no les mossega, si no s’espatllen o be es trenquen. Però ells, saben que les joguines han de ser fortes i segures, també que han de tenir colors atraïents i encara que els nens o els gossets les mosseguin no els hi passarà res.

Ells també en saben molt d’escollir els models adients a cada edad, com per exemple no deixaran un tren elèctric a un nen de dos anys perquè saben que no hi jugará i després hi jugarà el papà del nen. No, ells saben que, els trens pels nens, el maquinista és el nen i condueix els vagons i no li fan falta vies, perquè el nen les inventa, també els traçats i les estacions. Els reis i el pare Nöel, són molt intel.ligents, tenen molta informació i saben que han de portar a cada nen aquella joguina que el nen hi somia.

Saben també, que les joguines són diferents per a cada edat. El que serveix per a un nen petit no serveix per a un de més gran, i que portar mitjons i samarretes no són regals de reis, sinó per a l’aniversari,o altre dia, per això, els Reis i Noël, escolleixen joguines les quals els nens els hi puguin parlar, les puguin asseure, vestir i a moltes no els calen llums que s’encenen i s’apaguen sinó que són tant senzilles que el nen se les estima.

Així s’eviten de portar altres joguines que són molt maques i automàtiques, amb llums, sirenes, i música, que quan el nen engega la maquinaria de la joguina, aquesta es posa a moure’s fins que s’acaba la pila o la corda, i un cop ja ha vist els moviments, la deixa de costat, perquè no li parla, no juga amb ell,no es company de joc, solament encén llums, i fa sorolls, i tot seguit l’abandona, i es posa a jugar amb l’envoltori de molts colors i deixa aparcada en un racó la joguina sofisticada.
Perquè els reis i pare Noël, fa molts anys que porten joguines als nens, i saben que es un estri educatiu, pedagògic, i que no ha de ser un disseny sofisticat una joguina en si mateixa.

Ells, saben que la joguina és un complement a la fantasia del nen, saben que els nens necessiten, menjar, dormir, ser estimats i jugar molt, moltíssim, amb joguines i sense joguines, pero, tenen molt clar que les joguines són tant necessaries com el respirar.

I quan arriba la nit de Nadal i després reis , entren atravessant les parets o baixant per la xemeneia, surten de l’ascensor, o entren pel terrat, després d’aparcar el trineu màgic tibat per rens de moltes astes, que són majestuosos i mai es fan vells i tenen molta força per tibar tota la nit, i anar depresa per a servir a tots els nens del món.

Saben també que les joguines son tant màgiques com els seus trineus, i com que les treuen del sac o dels bonys del camell, la màgia passa al nen que sap molt bé triar les joguines que li agraden, en saben tant, que si no els fa el pes l’avorreixen i acaben omplint armaris de joguines que ningú hi juga.

Bona nit, penseu en la nit més mágica dels infants, les il.lusions, la inocencia que ens fa néixer el somriure i ens fan agafar ganes de menjar-nos a petons aquests àngels que en diuen nens.

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.