dimarts, 30 d’abril del 2013

ACTA. PREMIS LITERARIS GRAU MIRO- ESCOLAR- 2013


PREMIS LITERARIS GRAU MIRO 2013
PREMIS ESCOLARS 2012  Amb l’  Escola Mare Déu del Coll              
Cursos:  5è i 6è Primària i 1r,2n,3r, 4r, de ESO.
Idiomes : Català, Castellà i anglès.  Puntuen solament: Català i Castellà (sense fer dos premis sinó un de sol sense competir amb idiomes, guanyadors: en català o castellà.)

Felicitats per haver iniciat enguany aquests treballs de Tanka, uns poemes més llargs que el haiku el quals, alguns s’hi han amollat més be que altres en aquest primer any.
La tanka de 5 versos, amb trenta una 31 síl·labes poètiques esdevenen una composició artística que permet expressar-se millor, perquè tenen més versos. Si el haiku en tenia 17 la tanka en te 31, la teoria es diferent, i la historia de la tanka, ve d’altres versos que es composaven en la cort seguint tradicions  pròpies amb altres influencies, a través dels segles...

Els treballs presentats són de merescut premi. Però, malgrat l’economia, no podem ampliar a més premis ni diners.
Cal mencionar l’esforç dels nens i dels seus professors que han fet enguany una innovació en aquest concurs. Dels  Premis Literaris Grau Miró.
 El haiku i la tanka són difícils  i fàcils alhora però quan es coneix  la mecànica de la composició quan es coneix el sentit i l’esperit del mateix i quan ja es comença a pensar en “clau haiku o tanka” es quan esdevé un treball molt més fàcil i el haijin gaudeix  de la seva pròpia obra.

Finalment, com cada any, dir-vos que els treballs acompanyats de dibuix i fotografia són haigas quan son dibuixos i foto haiku/ tanka, o poema, quan van acompanyats aquest d’una fotografia. Per tant, el vostre treball te doble mèrit és poesia i art plàstic.
Esperem doncs, que l’any vinent puguem tornar a editar aquests Premis i espero que continueu fent difícil al jurat escollir per a l’atorgació dels  premis.
Felicitats a tots,  podeu estar orgullosos de la vostra feina feta,perquè mereix tota ella, globalment una menció d’honor.
També vull invitar-vos a que el dijous 16 de maig pugueu venir els guanyadors, acompanyats dels vostres amics de classe a la Radio Gracia, en el programa Teatrí de Butxaca per a llegir els vostres haiku i tankes, farem que sigui possible, mercès als mestres que també participaran, si res no ho impedeix.

Des del Premis Grau Miró els...
                                                         Agraïments:
A l’Escola Mare Deu del Coll, sensibilitzada en aquestes disciplines literàries japoneses a casa nostra aportant innovacions com són fer  els haiku i les tankes.

Agraïm a l’Excm. Ajuntament de Barcelona Dte. de Gracia i Centre Cívic del Coll La Bruguera
 al Conseller Xavier Fillol
 tècnic de barri Francesc Roma.

Agraïm a la senyora Mihoko Sugita, el seu suport en aquest certamen  i el taller d’origami adreçat a 50 alumnes d’aquesta escola, en la setmana cultural.
Felicitar els alumnes dels sis cursos, perquè també per a ells ha estat un gran esforç pel canvi de concepte  en haver de pensar amb clau “Haiku” i ara  en  Tanka . A tots vosaltres  la meva admiració.

Salvador Barrau Viñas -  Comissari dels Premis Literaris Grau Miró                      
President de l’Associació Veïns i Veïnes Coll Vallcarca
Barcelona, 26 d’abril de 2013                                                             




1 comentari:

Ricardo Reis ha dit...

¿Para cuándo el fallo del concurso de haiku y tanka?

Gracias.

Un saludo.

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.