diumenge, 21 d’octubre del 2007

15è Aniversari del Centre Cívic del Coll






























Entre un casal de barri i un casal d'avis ha nescut el Centre Civic del Coll
Han passat 15 anys. Han passat moltes coses i ara són molt diferents. Avui celebrem els quinze anys d'un equipament que ha costat dotze aproximadament per a fer la funció que el barri esperaba des de fa més de 20 anys. Per fi tenim el model de centre, que és el més semblant a tots els anhels que els veïns esperaban. No obstant això, avui, el Centre Civic del Coll amb equip professional que es dedica exclusivament al Centre ha assolit uns resultats espectaculars, tant en participació com amb qualitat, sense oblidar que s'està treballant en un barri difícil, una geografia dura, i una experiència que passa per dir allò de: estem abandonat de la mà de déu! i això, ja és un pensar clàssic de més de dues generacions. L'equip del Xavi, " s'ho ha currat", i ha obtingut resultats. Ara, cal dir a l'ajuntament que cal deixar que la labor de l'equip del Xavi segueixi uns quants anys més al front del projecte de barri, per assolir i crear la consolidació del projecte. I, ho diem així, perquè és la persona que influeix en el col.lectiu, i no pas la institució.
Diguem doncs, que avui sentim una satisfacció en arribar a celebrar aquest aniversari. Un día pensat per a obrir les portes i mostrar al barri allò que es fa, i és obert a tothom.

Una exposició de fotografies del Grup Zoe, han fet possible recordar aquella inauguració, tot i que aquesta és un xic pobre d'imatges i continguts, certament, amb tantes poques fotografies no ens fem l'idea dels quinze anys i bo seria demanar als usuaris participants del centre i veïns del barri, que aportin més fotografies per a fer un arxiu digne i adient als 15 anys del Coll.

Des de l'Associació de Vïns volem aportar també dades a la celebració. Ja que qui va presentar al barri al Molt Hble. Pascual Maragall, i llegir un discurs d'inauguració va ser el president de l'A.VV.Coll-Vallcarca, que alhora era el representant i coordinador, de la recent Comissió Cívica d'Entitats del Coll, ( amb rang de Coordinadora al 1992).
D'aquesta Comissió Cívica(coordinadora) van sorgir les Comissions d' Infancia i Joventut; Cultura; Esport, i Moviment veïnal, i al final d'un any, les entitats no van voler legalitzar la coordinadora, i es va crear per defecte l'entitat "Comissio de Festes del Coll" que solament podia organitzar la festa major del Coll ( segons els seus estatuts) aquesta entitat va durar tres anys. Actualment, els estatuts estan perduts en algun calaix d'algun jove de la Comissió d'Infancia i Joventut , que van ser els últims representants legals de la Comissió de Festes del Coll, sense que avui s'hagi dissolt aquesta entitat ni retornat els estatuts als seus fundadors, i per tant, no se'n pot legalitzar altre pel mateix concepte i nom.

Actualment, el Centre Civic del Coll és un pal de paller, igual que l'AV Coll-Vallcarca, i des de fa uns pocs anys l'estreta col.laboració amb el Centre Civic ha fet que desapareixessin les diferencies entre Centre Civic i Asoc.Veïns, ara, anem junts respectant el programa i projecte educatiu i d'animació sociocultural que ambdues institucions projecten al barri.
Arribar aquí, no ha estat fàcil, la nova direcció del Centre amb el senyor Xavi Franc i els seu equip ha fet possible, en poc temps tot allò que els seus anteriors no havien assolit: fer funcionar el centre!

Adjuntarem a aquest missatge allò que en el 1992 es va escriure en la revista BARRI, així veureu que a l'any 1992, les coses eren molt diferents ara.

En acabar avui aquesta celebració, ens queda felicitar als organitzadors, a l'ajuntament i a Ràdio Gracia, per la retransmissió del parer dels veïns. Així mateix felicitar a l'Orquestra de Flautes Dolces del Coll, perque ha assolit una gran qualitat musical i també perquè els seus musics van començar fa més quinze anys a apendre alguns, i a creure's que arribarien lluny després, avui això, ja és una realitat, la qual el barri del Coll, sense excepció s'hi sent orgullós.

AVCV.2007

FINAL DE FESTA MAJOR amb les HABANERES

ACTIVITATS DIUMENGE AL MATÍ ....

BALL de FESTA MAJOR 2010

TALLER MUSEU MINIATURES del TRANSPORT de JOAN OLIVART

BRINDIS de FESTA MAJOR 2010

BINGO REGAL de FESTA MAJOR 2010

REPIC DE CAMPANES I OFRENA FLORAL al SANTUARI del COLL

HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE DEFENSOR DE LA DEMOCRÀCIA

ORQUESTRA DE FLAUTES DOLCES DEL COLL

PREGÓ FESTA MAJOR barris del nord 2010

INAGURACIÓ DEL METRO AL COLL I CARMEL

VIDEO DENUNCIA DE LA MANCA DE MANTENIMENT I SEGURETAT AL PARK GÜELL

Barri del COLL, racons.

S.O.S. PARK GÜELL

Benvolguts amics, veïns, us posem el link del vídeo gravat per a donar el missatge del tancament del Park Güell, i posteriorment de pagament. Us demanem que el veieu i que alhora envieu a totes les vostres amistats, ja que el missatge per part dels veïns és correcte. El mes d'abril ja es volen donar les premises per a saber de quina manera tancaran el park Güell. Useu el Facebook de forma social i de S.O.S. Volem un park Güell Públic i Gratuït. Ajuda'ns, ajuda't. Coordinadora d'Entitats Park Güell http://www.youtube.com/watch?v=7l2cEKkoV44

S.O.S PARK GÜELL

Presentació del video del II Congres de les Dones de Barcelona

Audiencia del COLL octubre 09

Taller de les Dones Comunicadores del Coll

Pregó de les festes dels barris del Nord 2009

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

MARE DE DÉU DEL COLL - Segle XIII

RECORDS DEL MEU BARRI COLL-VALLCARCA ( SARDANA)

Per a què pogue escoltar la sardana us hem pujat aquest arxiu que ens ha faciclitar l'autor a través del seu fill Ramon Texidor. Us recomanem que la sentiu, és una sardana molt airosa.